Naslovne strane za ponedeljak, 21. decembar 2020. godine

 Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 21. decembar najviše piše o novoj kovid-bolnici u Kruševcu, vestima o novom, mutiranom soju korona virusa pronadjenom u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodima kada će vakcine doći u Srbiju, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – O otvaranju kovid bolnice u Kruševcu „Bolnica za ponos“. List prenosi da je korona „ušla u Košarkaški klub Crvena zvezda“.

BLIC – Specijalni serijal o ratu crnogorskih kriminalnih klanova „Ubistva po celom svetu“. Tradicionalna godišnja lista „Najmoćniji u medijima u Srbiji“. „Pronadjeni posle 40 sati“, o potrazi za parom planinara pronadjenih u nedelju..

VEČERNJE NOVOSTI – „Nećemo da puzimo, ni da budemo džak za udaranje“, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otvaranja nove kovid-bolnice u Kruševcu. Intervju sa nadbiskupom Stanislavom Hočevarom „Pali smo na ispitu istorijske mudrosti“. Novosti saznaju da gradjevinske inspekcije „mere svaki kvadrat Zlatibora“.

DANAS – Imunolog Borislav Kamenov navodi da je dobro što Srbija neće biti medju prvima koja će vakcinisati populaciju u „Država mora da vrati poverenje u vakcine“. „Za nove fiskalne kase potrebno 3,5 milijardi dinara, a korist upitna“, o izmenama zakona o poreskom sistemu. List istražuje šta će biti novi zahtevi opozicije u novim pregovorima s avlastima u „RIK da bude nezavisno telo?“

INFORMER – „Stigla još opasnija korona“, list navodi da su britanski naučnici otkrili novi soj korona virusa koji se prenosi se širi 70 odsto brže. O izgradnji nove kovid bolnice u Kruševcu pod naslovom „Nova bolnica u Kruševcu izgradjena za četiri meseca“.

KURIR – Pod naslovom „Kuća za vernike“, list piše da će rodna kuća patrijarha Irineja postati muzej. Intervju ss liderom Pokreta slobodnih gradjana Pavlom Grbovićem „Imaćemo kandidata dostojnog funkcije predsednika Srbije“.

POLITIKA – „Novi soj kovida seje paniku po Evropi“, o identifikaciji nove mutacije korona virusa, koji se brže i lakše prenosi. O odlaganju košarkaškog derbija usled COVID-19 u: „Ceo Zvezdin tim u izolaciji“. „Ko su prijatelji Srbije u EP“, analizira strukturu i odnose grupacija u Evropskom parlamentu.

SRPSKI TELEGRAF – Intervju sa liderom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem pod naslovom „Krivokapić nas je više puta prevario“. List prenosi da je „porodilja 30 dana bila na respiratoru“ i da je pobedila korona virus.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.