U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 6. septembar 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 6. septembar 2021. najviše izveštava o ustoličenju mitropolita Joanikija, bezbednosnoj situaciji u Avganistanu, O epidemiološkoj situaciji u Srbiji, početku školske godine, drugim društvenim i ekonomskim temama.

BLIC – „Pale Milove barikade, ustoličen Joanikije“, o sukobu policije i demonstranata tokom ceremonije na Cetinju. „Ukida se trepćuće zeleno“, o najavi izmena saobraćajnih propisa. „Danas počinje licitacija za Zvečansku“, povodom početka humanitarne akcije lista i o poklonima domaćih olimpijaca.

VEČERNJE NOVOSTI – Izveštaj sa dogadjaja i reagovanja političara i predstavnika SPC nakon ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u tekstu pod naslovom „Dostojan!“. Razgovor sa odbojkašicom Milenom Rašić: „Ponosna na svaku medalju“.

ALO – List piše da je srpski državljanin osudjen u Nemačkoj na doživotnu robiju. O ubistvu MMA borca Uroša Stefanovića u Novom Sadu, „Atentat naručio bivši policajac“.

DANAS – Reportaža sa protesta protiv istraživanja litijuma u Rekovcu u „Nije politikantstvo već borba za opstanak naroda“. „Zvezda plaća Fiorentini 720.000 evra plus kamatu“, zbog nepravilnosti prilikom transfera Alekse Terzića. „Vlast od 2014. godine koristi ‘putujuće glasače'“, tvrdi nekadašnji predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

INFORMER – O ustoličenju mitropolita Joanikija u Crnoj Gori, „Milu propao puč, morao da beži sa Cetinja“. List o korona virusu, „Vakcinu protiv korone primaćemo na šest meseci“.

KURIR – List piše o ustoličenju mitropolita Joanikija u Crnoj Gori: „Snaga crkve i naroda – Milo Djukanović i njegovi pioni pokušali puč, ali nisu uspeli“.

POLITIKA – „Pad ‘crnog jastreba’ u gnezdo talibana“, o ogromnoj količini vojne tehnike koja je ostala nakon povlačenja SAD iz Avganistana. „Crvene zone se pune sve brže“ list piše o utrostručenju broja kovid pacijenata u bolnicama. „Na Baniji spas od zime traže u kontejnerima“, reportaža iz hrvatske regije u kojoj se život nije normalizovao od kraja prošle godine.

SRPSKI TELEGRAF – O vakcinaciji protiv korona virusa u Srbiji: „Nijedan vakcinisani ne leži na intenzivnoj“. „Spreman snajper za patrijarha i Joanikija“, piše list o jučerašnjem ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.