Naslovne strane za ponedeljak, 9 mart 2020. godine

Dnevne novine u izdanjima za ponedeljak, 9. mart 2020. godine, na naslovnim stranama piše o epidemiji korona virusa u Italiji, odnosima Beograda i Prištine, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO  –  „Kuvar sa RTS šef narko-bande“, o hapšenju saradnika Dejana Markusa u Hrvatskoj i Srbiji. „Ne gledam ni svoje ni srpske filmove“, sa konferencije za štampu glumca Džona Malkoviča koji gostuje u Beogradu.

BLIC  –  „Tiodorović: Nismo ni blizu epidemije“, epidemiolog Branislav Tiodorović govori o mogućnostima za izbijanje korona virusa u Srbiji. „Da li neko truje pse po Beogradu“, povodom nekoliko slučajeva uginuća kućnih ljubimaca nakon šetnje po Kalemegdanu. „Lutovac raspušta sve koji mu nisu odani“, o dešavanjima u Demokratskoj stranci.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „U karantinu više od 16 miliona Italijana“, reportaža iz epidemijom zahvaćog severa Italije. „Albanci Srbe tuže i sude im“, list navodi da se gradjani srpske nacionalnosti suočavaju sa nedostatkom sudske zaštite na Kosovu i Metohiji.

DANAS  –  „Vučić neće pasti sam od sebe, već na izborima“, navodi za list Nenad Konstantinović iz organizacije „Srbija 21“. „Beogradu, za sada, ne prete sankcije SAD“, sagovornici lista govore o mogućoj reakciji Vašingtona na nabavku ruskog oružja. „Poruke i pouke 27. Kopaonik biznis foruma“, dodatak povodom završetka okupljanja poslovnih ljudi.

INFORMER  –  „Kurti sa Trampom igra ‘Ruski rulet'“, analiza stavova prištinskog rukovodstva prema porukama iz Vašingtona o ukidanju taksi. List prenosi da je NBA košarkaš podržao litije u Crnoj Gori „I Nikola Jokić podržao Srbe u Crnoj Gori“.

KURIR  –  List piše o hapšenju Dejana Markusa u „Srpski kuvar radio za moćne narko-kartele“. O korona virusu i stanju na kruzeru koji se nalazi u karantinu „Moj Ivan je zatvoren u kabini“.

POLITIKA  –  „Albanska roba preplavila sever KiM“, o posledicama uvoznih taksi na robu iz Srbije. “ ‘Groblje imperija’ progutalo i Ameriku“, nakon potpisivanja primirja i sporazuma SAD i Talibana u Avganistanu. Vodič za potrošače „Kako povratiti novac od otkazanih putovanja“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Tramp hoće Srbiju u Novoj Evropi“, list navodi da SAD nameravaju da države centralne i istočne Evrope odvoje od uticaja Rusije i Nemačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.