U trendu

Naslovne strane za subotu 18. decembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu 18. decembar 2021. godine pišu o energetskoj krizi, protestima koroni i ekonomskim temama.

ALO – List prenosi izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić o termoelektrani u Obrenovcu „Ne isključuje se da je došlo do sabotaže“.

BLIC – Direktorka Instituta „Batut“ Verica Jovanović poziva „Vreme je za buster dozu“. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić kaže „Ovo je bila godina gradnje i velikih investicija“. List prenosi i izjavu Novaka Djokovića „Žrtvovao sam se ali sam srećan jer živim svoj san“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pišu o narudžbini domaćim fabrikama „Najveća nabavka oružja još od epohe JNA“. O tome da će lekarski deo Štaba za suzbijanje epidemije korona virusa predložiti strože mere „Propusnice da važe 24 sata“. List prenosi i šta su na saslušanju rekla dvojica osumnjičenih za najteža krivična dela Marko Miljković i Veljko Belivuk „Miljković: Pare sam dobio od svatova“.

DANAS – Stručna javnost odbacuje tvrdnje Ane Brnabić da je za kolaps elektroenergetskog sistema kriva sabotaža „Teorije zavere alibi za nesposobnost EPS-a“. O protestu koji danas ispred zgrade vlade u Nemanjinoj organizuje Ekološki ustanak „Sačuvati energiju bunta“. Predsednik Srbije priznao da država nema kapacitet da prihvati više od 10.000 regruta „Vlast se ‘ohladila’ od vraćanja vojnog roka“.

INFORMER – O korona virusu „Omikron opasan za 500.000 ljudi u Srbiji“. List prenosi šta su osumnjičeni za najteža krivična dela Veljko Belivuk i Marko Miljković rekli u sudu „Odakle pare? Pa od svadbe i prodaje pića“.

KURIR – Pod naslovom „Važan sastanak“ list prenosi o čemu se razgovaralo na hitnom sastanku koji je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

NOVA – Nastavak borbe protiv rudnika litijuma „Danas protesti ispred vlade i šrom zemlje“. Bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže „Rio Tintu nije mesto u Srbiji“. Potpuni debakl politike SNS u Evropskom parlamentu „Vučić priteran uza zid, Evropa pokazala da je izgubila strpljenje“.

POLITIKA – Ruska ponuda Amerikancima za mir u Evropi „Ne širite više NATO“. Premijerka Brnabić izjavila „Mogućnost sabotaže u TENT-u nije isključena“. O protestu ispred vlade „Plan za rudnik litijuma povučen, ali ne i blokade“.

SRPSKI TELEGRAF – List najavljuje moguću odluku Štaba za suzbijanje epidemije korona virusa da se novogodišnja proslava kafićima i restoranima dozvoli samo vakcinisanima, i prenosi izjavu epidemiologa Predraga Kona „Za Novu godinu propusnice da važe 24 sata“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.