U trendu

Naslovne strane za subotu, 24. jul 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu najviše pišu o preporuci za primanje treće doze vakcine protiv korona virusa, protestu gradjana u beogradskom naselju Karaburma, odluci Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH a bave se i drugim društvenim i sportskim temama.

ALO – „Uhapšen ubica malog Stefana“, nakon što je u pritvor vraćen vozač koji je oborio dvoje dece na pešačkom prelazu u Beogradu. „Minimalac ide na 35.000“, nakon najave povećanja minimalne naknade.

BLIC – U tekstu: „Uspeo protest u Beogradu – pritvor za vozača kukavicu“ o protestu gradjana na Karaburmi zbog u saobraćajnoj nesreći ubijenog dečaka. U tekstu: „Počele Olimpijske igre: Srbija juri rekordan broj medalja“ o nastupu olimpijaca Srbije u Japanu.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu: „Treća doza šest meseci posle druge“ o preporuci da gradjani prime i treću dozu vakcine protiv korona virusa. U tekstu: „Srbima i zatvor za negiranje „genocida“, o odluci Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da nametne zakon o negiranju genocida u BiH.

DANAS – U tekstu: „Ostajemo dok se ubica ne kazni“ o protestu gradjana na Karaburmi zbog u saobraćanoj nesreći ubijenog dečaka. U tekstu: „Režimska „artiljerija“ u odbrani predsednika“ o udaru vlasti na nezavisne medije koji su objavili iskaz Veljka Belivuka, osumnjičenog za najteže zločine, pred tužilaštvom.

INFORMER – „Letovanja su opasna po živote“, povodom sve većeg broja zaraženih koronom u grčkim, turskim i drugim letovalištima. U tekstu: „Koljač sve priznao“ navodi se da je dvoje članova grupe Veljka Belivuka spremno da da sve priznaju, a da je još jedan iz te grupe već dao iskaz policiji.

KURIR – „Incko: Pet godina robije ko u BiH negira genocid u Srebrenici“, povodom odluke visokog predstavnika u BiH. „Počele Olimpijske igre, Sonja i Filip nosili trobojku“. List objavljuje i tekst: „Ko bi najviše profitirao uklanjanjem Vučića“.

POLITIKA – U tekstu: „Gradjani traže pravdu za Stefana“ o protestu gradjana na Karaburmi. „Incko u BiH zabranio negiranje genocida“, list piše o odluci visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da nametne zakon o negiranju genocida u BiH.

SRPSKI TELEGRAF – „Svi detalji izveštaja o Srebrenici“, piše list navodeći da će izveštaj predstaviti medjunarodni stručnjak za genocid Gideon Grajf. Tužilac Mladen Nnadić novinarima pokazao nove fotografije nasilja koje su počinili članovi Belivukove grupe u: „Velja Nevolja nožem na ledjima žrtava pisao nazive polnih organa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.