Naslovne strane za subotu, 7. novembar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od subote najviše pišu o novim merama za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji i podizanju optužnice za ratne zločine pred sudom u Hagu protiv bivših lidera OVK, medju kojima su i Hašim Tači i Kadri Veselji.

ALO – „Krizni štab: Zabrana okupljanja više od pet ljudi“, o novim epidemiološkim merama. Razgovor sa golmanom Milanom Borjanom u „Zvezdini trijumfi su za celu Srbiju“.

BLIC – „Do pojave vakcine, najvažnije je da poštujemo mere“, kaže za list direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije, Verica Jovanović.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Hag obara opaki mit Zapada o borbi OVK“ list piše o navodima iz optužnice za ratne zločine protiv kosovskih političkih lidera. O novim merama u cilju suzbijanja epidemije u tekstu „Tačka na svadbe, djaci na raspustu“.

DANAS – O navodima epidemiologa Tanje Paunić o propustima Kriznog štaba u suzbijanju epidemije pod naslovom „Država ne zatvara ‘inkubatore’ zaraze“.

INFORMER – „Srbe silovali, čupali im zube i mokrili po njima“, tekst o sadržaju optužnice protiv Tačija i njegovih najbližih saradnika. „Treći talas korone trajaće do 15. aprila“, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

KURIR – Intervju sa šefom kancelarije Svetske banke u Beogradu u „Srpska privreda je u krizi prošla bolje nego mnoge zemlje Balkana“. List analizira „Šta Bajdenova pobeda znači za Srbiju“.  

POLITIKA – „Virus se u vazduhu zadržava dva sata“, tvrdi virusološkinja Tanja Jovanović o širenju infekcije korona virusom.

SRPSKI TELEGRAF – U tekstu „Trampa izdali republikanci“, list navodi da je predsednik SAD ostao bez podške matične partije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.