Naslovne strane za utorak, 24. novembar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 24. novembar, najviše pišu o epidemiji korona virusa i novim merama za njeno suzbijanje, o dešavanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) koja treba da izabere novog patrijarha, i o drugim temama.

ALO – Povodom stupanja na snagu novih mera za suzbijanje zaraze korona virusom list piše da broj žrtava svakodnevno raste, pod naslovom „Drama u Srbiji: Za dan 38 mrtvih“.

BLIC – O proceni epidemiologa Predraga Kona o stvarnom dnevnom broju zaraženih korona virusom „Svakog dana zarazi se možda i 60.000 ljudi“. O dešavanjima u SPC „Šta čeka SPC posle smrti patrijarha“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o najnovijim saznanjima o epidemiji korona virusa u Srbiji „Svi detalji istraživanja o imunitetu na kovid 19“. O radu SPC do izbora novog patrijarha „Sinod sada glava Crkve, neće biti Sabora na daljinu“.

DANAS – Intervju sa glumcem Vojom Brajovićem povodom inicijative da se ustanove kulture ne zatvaraju zbog epidemije „Voja Brajović: Pozorišta su bezbednija od škola“. O tome kako će izgledati izbor novog patrijarha SPC list piše u tekstu „Vladike se dodvoravaju vlastodršcu“.

INFORMER – O epidemiji korona virusa list piše uz konstataciju da je zaraza opasnija nego ikad, pod naslovom „38 umrlih za dan, 216 na respiratoru“. O tome da je patrijarh Irinej „ubedio“ papu Franju da ne proglašava Alojzija Stepinca za sveca „Irinejeva najveća pobeda“.

KURIR – O epidemiji, pod naslovom „38 mrtvih“, list prenosi ocene direktora kancelarije SZO u Beogradu Marijana Ivanuše da Srbiji preti zatvaranje zbog pogoršane situacije.

POLITIKA – „Još 38 preminulih, od danas nove mere“, o novim merama koje stupaju na snagu u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. O posledicama epidemije na privredu „Kad korona udje u firmu jedan zaposleni radi za dvoje“.

SRPSKI TELEGRAF – „Rat za tron patrijarha“, naslov je pod kojim list piše o mogućim kandidatima za poglavara SPC.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.