U trendu

Nelson: Nefunkcionalnost institucija obeshrabruje investitore

SARAJEVO – Ambasador SAD u Bosni Hercegovini Erik Nelson ponovio je danas u Sarajevu da političke blokade i nefunkcionisanje državnih institucija obeshrabruju investitore i sprečavaju napredak zemlje.

„Umesto da BiH vuku unazad u period iz devedesetih godina, svi lideri u BiH imaju obavezu da rade na tome da zemlja ide napred i predano na tome rade“, naveo je Nelson, prenela je Fena.

Govoreći o poseti predstavnika SAD Dereka Šoleta, koji je savetnik državnog sekretara i zamenika pomoćnika državnog sekretara Gabrijela Eskobara, Nelson kaže da je Šolet doneo pismo državnog sekretara Entoni Blinkena u kojem su istaknuti ciljevi važni za BiH.

„Njegova jasna poruka bila je da BiH mora ići napred i implementirati reforme, a lideri moraju učestvovati u radu vlade i postići dogovor kojim će omogućiti da zemlja ide napred“, rekao je Nelson.

Sve ono što sprečava napredak zemlje je nešto što treba ukloniti, dodao je Nelson, i važno je fokusirati se na važna pitanja i rešavati ih unutar postojećih institucija bilo da se radi o pitanjima ekonomskog napretka, pandemije korona virusa ili političke krize.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar