U trendu

Netfliks objavio najslabije prihode za četiri godine

VAŠINGTON – Američka striming platforma „Netfliks“ objavila je da je u poslednjem tormesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u poslednje četiri godine.

Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mera protiv pandemije korona virusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane, prenosi Rojters.

„Netfliks“ je u tromesečju koje je okončano 30. septembra dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok je prema procenama te kompanije i Vol strita ta brojka trebalo da bude 3,4 miliona.

Na berzama su utorak pale i akcije „Netfliksa“, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mera protiv korona virusa koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.

Akcije „Netfliksa“ pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američka dolara u kasnim poslepodnevnim satima u utorak.

Rojters podseća da je „Netfliks“ ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivana olakšavanja mera protiv pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.