U trendu

Novi domaći film “Vikend sa ćaletom” uskoro u bioskopima

BEOGRAD – Novi domaći film “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića, sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi, uskoro stiže u bioskope širom Srbije, najavio je distributer MegaCom film.

Tačan datum premijere biće poznat sledeće nedelje, a u toku su pregovori između producenata i spomenutog distrubutera kada će novu komediju moći da prate ljubitelji komedije i autora filmova „Sedam i po“, “Čekaj me, ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” I „Kad porastem biću Kengur“ (scenarista).

Najnovija tužna komedija o odnosu oca i sina snimana je u leto 2019. godine i sada stiže u bioskopske sale nakon višemesečnog zatišja rada bioskopa i drugih kulurnih ustanova zbog pandemije korona virusa.

Osim Jezdića, u filmu igraju – Bane Vidaković, Miki Krstović, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Bojković…

Scenario Momčilovića donosi priču o paralelnim svetovima, o ocu i sinu različitih karaktera koji nakon godina razdvojenosti pokušavaju da uspostave prijateljski odnos u toku samo jednog vikenda.

Značajnu ulogu u filmu, sina Ognjena, imao je dečak Vasa Vraneš.

„Nenametljivo, voajerski, ‘iz ruke’, uvek u neposrednoj blizini glavnih aktera, s akcentom na detalje u kostimu i rekviziti koji su karakteristični za Kašikin (očev) svet, želim da pokažem odnos njih dvojice – sina, koje se tek sprema da zakorači u svet, i oca koji je na zalasku, u rezimiranju turbulentog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i dobroj meri promašenog života. Ali, niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca, jer to je taj otac i to je taj život, jedan jedini,“ istakao je scenarista i reditelj Momčilović.

Protagonista Kašika je već sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, i u jednom trenutku veoma poželi da provede vikend sa Ognjenom, 11-godišnjim sinom iz prethodnog braka.

Bivša supruga mu izlazi u susret, jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem.

S obzirom da ga nije viđao pet godina, jer je zbog ‘malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici.

Ognjen tako munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće, da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ‘pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest…

Nenad Jezdić je ovde u glavnoj ulozi, a veoma je tražen u TV serijama u važnim pratećim ulogama, koje snima gotovo paralelno poslednjih godinu dana – “Državni službenik” 1-2, “Senke nad Balkanom” 1-2, “Psi laju, vetar nosi 2”, “Junaci našeg doba”, “Koreni”, “Mamini sinovi” i trenutno završava nove “Kamiondžije”.

U ostalim ulogama su: Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu je fudbaler Vujadin Savić, dok je producent Igor Turčinović, stalni saradnik reditelja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.