Novo žarište korone u ovom gradu u Srbiji, moguće vanredno stanje

Za poslednjih sedam dana u opštini Arilje potvrđena su 142 pozitivna testa na korona virus, a samo juče taj broj je bio 43, prenose mediji u Srbiji.

Nakon što je naglo skočio broj zaraženih zasedao je Štab za vanredne situacije, a ukoliko se broj novoinficiranih ne smanji moguće je i uvođenje vanredne situacije.

– Veliku većinu novoinficiranih čine deca do 15 godina, kao i njihovi roditelji. Značajnijih kršenja epidemioloških mera i okupljanja u našoj opštini nije bilo, pa se pretpostavlja da su se zarazili na zimovanjima i mini odmorima, i zato je došlo do širenja korona virusa – izjavio je Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

On ističe da će se sa odlukom o uvođenju vanredne situacije, sačekati do ponedeljka kada će se ponovo sastati Štab za vanredne situacije.

– Pošto su zaraženi mahom mlađi ljudi, učenici osnovnih škola, svi oni imaju izuzetno lake kliničke slike sa blagim simptomima. Pratićemo pomno situaciju i rast broja zaraženih. Ukoliko se to nastavi biće uvedena vanredna situacija. Ono što dodatno otežava stanje jeste činjenica da su mnogi razredi potpuno desetkovani i zbog velikog broja zaraženih mnogo đaka nije u mogućnosti da prati nastavu – kaže Maslar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.