U trendu

Novo žarište u Srbiji, zaraženo 28 osoba

Virus je ušao u privatni gerontološki dom u Petrovaradinu, ali u Pokrajinskoj vladi napominju da ovaj slučaj posmatraju kao izolovani.

U privatnom staračkom domu „Mašsgreen hous“ u Petrovaradinu epidemiolozi su pre 24 sata zabeležili prvi slučaj i odmah su obavljena brza testiranja 49 ljudi, korisnika i zaposlenih.

„Nakon analize 49 testiranih, 28 je bilo pozitivno, od toga 26 korisnika i šestoro zaposlenih. Ovo posmatramo kao izolovan slučaj i mislim da neće imati uticaja na okolinu i Vojvodinu, generalno“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade.

Ukupno šestoro zaraženih iz ovog privatnog staračkog doma smešteno je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine, a prvi zaraženi se nalazi na respiratoru.

„Vojvodina je imala veoma dobre rezultate u borbi protiv korona virusa, ovo je izolovan slučaj i za 10-12 sati smo uspeli da testiramo sve zaposlene i izolujemo sve korisnike i zaposlene“, naveo je Mirović.

On je rekao da je privatni dom „veoma dobro vođen, te da nikada nije bilo pritužbi ni korisnika, ni zaposlenih na njegov rad“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.