U trendu

Od danas u Sloveniji ublažavanje epidemijskih restrikcija

LJUBLJANA – Od danas u Sloveniji počinje ublažavanje dela restriktivnih mera u okviru kojeg će biti dozvoljeno kontrolisano otvaranje smeštajnih i hotelskih kapaciteta sa ograničenjem da se gostima može izdati maksimalno 30 soba po objektu.

Svi gosti moraju da pruže na uvid ili potvrdu o negativnom testu na korona virus ili potvrdu o vakcinaciji, ili o preležanom kovidu 19.

Od danas će takođe biti dozvoljeno održavanje sportskih događaja i takmičenja, ali bez prisustva publike, a hotelima i motelima biće dozvoljeno da svojim gostima ponude korišćenje bazena ili sauna, prenosi STA.

Iz turističkog sektora s dobrodošlicom dočekuju ova ublažavanja restriktivnih mera, ali negoduju zbog toga što one nisu ranije najavljene.

„Želeli bismo da iskoristimo celu sezonu i nadamo se da će biti dobra“, kaže Anže Čokl hotelijer sa Bohinja u ukazuje da je manjim smeštajnim objektima i privatnicima koji izdaju sobe lakše da se prilagode novonastaloj situaciji i delimičnom ublažavanju restrikcija nego velikim hotelima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.