U trendu

Odbačen zahtev Berluskonija za suspenziju suđenja

RIM – Italijanski sud odbacio je danas zahtev bivšeg premijera Silvija Berluskonija da se zbog teške bolesti suspenduje njegovo suđenje za korupciju.

Sudija Marko Tremolada zakazao je, međutim, naredno saslušanje tek za 8. septembar, što 84-godišnjem milijarderu daje više od tri meseca za oporavak od poslednje akutne faze bolesti, prenosi Rojters.

Berluskoni, koji je četiri puta bio premijer Italije, ove godine je nekoliko puta bio u bolnici, nakon što je prošlog septrembra bio zaražen korona virusa, što je izazvalo spekulacije da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno narušeno.

Na današnjem saslušanju, koje se odnosi na slučaj u kojem je optužen za seks sa maloletnom devojkom sa nadimkom Rubi, Termolada je presudio da Berluskonijev slučaj ne treba odvajati od ostalih optuženih, čime je odbio zahteve i optužbe i odbrane.

Berluskoni je optužen da nije prijavio maloletničku prostituciju.

Berluskonijev advokat je rekao da bi njegova nemogućnost da prisustvuje suđenju mogla da dovede do paralisanja procesa za ostale optuženel

Tužilac Tizijana Sicilijano rekla je da Berluskoni pati od višestrukih psihijatrijskih i neuroloških tegoba, koje teško da će biti izlečene do septembra, ali je sudija naveo da je sud optimističan u vezi sa njegovim oporavkom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.