Odlazak velikog šoumena: Od korone preminuo poznati pevač i voditelj (foto)

Poznati makedonski televizijski voditelj, muzičar i šoumen Dragan Vučić preminuo je danas u Skoplju od koronavirusa.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je na Fejsbuku napisao da je Vučić (65) umro jutros od koronavirusa na Infektivnoj klinici u Skoplju, gde je bio hospitalizovan pre osam dana nakon što mu se stanje pogoršalo i od tada je lečen na intenzivnoj nezi.

„Na Infektivnoj klinici jutros je od koronavirusa preminuo naš poznati muzičar, kompozitor i tv voditelj Dragan Vučić. I pored svih napora lekara i celog stručnog tima, Vučić je, sa teškim oboljenjem pluća, nažalost, podlegao virusu“, napisao je Filipče.

Dragan Vučić je rođen je 1955. godine u Skoplju, 1990-tih godina bio je pevač pop-folk grupe „Koda“, a tokom karijere je vodio brojne zabavne emisije i komponovao veliki broj pop-hitova.

Poslednji projekat Dragana Vučića bila je emisija „Gurmanski razgovori“ na Televiziji Telma, koju je snimao po zemljama Balkana sa poznatim muzičarima, glumcima i javnim ličnostima.

Komponovao je brojne hitove, kao što su „Svirajte zajdi zajdi“, „Anđeli me vode“, „Kaži zvezdo“, a u 2005. je sa sinom Marinom komponovao pesmu „Make My Day“ koja je predstavljala Makedoniju na Evroviziji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.