Odlaže se distribucija poslednjeg filma o Bondu

LONDON – Svetska distribucija najnovijeg filma iz serijala o tajnom agentu Džejmsu Bondu „Nije vreme za umiranje“ (No Time to Die) biće odložena za sedam meseci zbog širenja epidemije korona virusa, saopštili su producenti.

Rojters je sinoć preneo da će poslednji film s Danijelom Krejgom kao britanskim agentom 007 biti pušten u bioskope u novembru, umesto u aprilu, kako je ranije najavljeno.

Osnivači MI6 Confidential and The James Bond Došier u saopštenju za javnost naveli su i da je u pitanje dovedena i planirana premijera filma 31. marta u „Rojal Albert holu“ u Londonu, kojoj je trebalo da prisustvuje 5.000 gledalaca.

„Posle pažljivog razmatranja i sveobuhvatne procene bioskopskog tržista u svetu, ditribucija filma „Nije vreme za umiranje“ odlaže se do novembra 2020″, navodi se na zvaničnom nalogu „James Bond“ na Tviteru.

Distribucija filma će početi 12. novembra u Velikoj Britaniji i svetu, a 25. novembra u SAD.

Serijal o Džejmsu Bondu finansijski je jedan od neuspešnijih u svetu filma. Filma „Spektra“ (Spectre) je 2015. u svetu zaradio 880 miliona dolara, a „Skajfol“ (Skyfall) 2012. više od mililjardu dolara.

„Nije vreme za umiranje“ režirao je Kari Fukunaga, a sniman je u Londonu, Italiji i Novrveškoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.