U trendu

Odložen Oktobarski salon u Beogradu za leto 2021. godine

BEOGRAD – Otvaranje 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala, zakazano za 16. oktobar, moraće ipak da sačeka još neko vreme, jer je odloženo za letnji period 2021.godine, saopšteno je iz direkcije Kulturnog centra Beograda, organizatora ove smotre.

Jedna od najvažnijih manifestacija iz oblasti savremene vizuelne umetnosti na Balkanu, neće biti održana zbog i dalje aktuelne pandemije korona virusa, a novi datumi i prostori za izložbe biće saopšteni u narednom periodu.

Na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekretarijata za kulturu, cela manifestacija je odložena, dakle neće biti u nekom svedenijem formatu ove godine.

Izložba “Sanjari” kustoskog para iz Italije, Ilarija Marote i Andree Bačin, predstaviće radove više od 50 umetnika iz celoga sveta u adaptiranom izdanju 2021. godine.

Novo odlaganje velike likovne smotre posledica je uvođenja novih mera za kulturne aktivnosti usled pandemije, što dovodi do prilično otežanog planiranja i realizacije međunarodnih događaja, pri čemu su stalne promene iz časa u čas uvek nepredvidljive za uslove putovanja i opšte zdravstvene situacije u pojedinim zemljama.

Kulturni centar Beograda, organizator, i kustosi Marota i Bačin veruju da je odluka o odlaganju za narednu godinu najbolje rešenje kada je reč o bezbednosti umetnika, autora, saradnika i publike, kao i prezentacije radova i uspeha izložbe.
„Sanjari“ kao izložba 58. Oktobarskog salona biće predstavljena u osveženoj verziji tokom iduće godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.