U trendu

Odlučeno kako će đaci u Srbiji pohađati nastavu sledeće nedelje

Najmađi osnovci od prvog do četvrtog razreda ipak naredne nedelje idu u školu, odlučeno je na sastanku medicinskog dela Kriznog štaba i premijerke Ane Brnabić.
Medicinski deo Kriznog štaba nakon argumenata „političkog dela“ revidirao je svoj tvrdi stav da mlađi osnovci od ponedeljka pohađaju nastavu onlajn. Zahtev da se mere ne odnose na najmlađe đake podneli su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. Mere Štaba za osnovce od petog do osmog i srednje škole ostaju i dalje na snazi – oni nastavu pohađaju onlajn, objavio je „Blic“.

Lokalni krizni štabovi imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu, preneo je Tanjug.

Na poslednjoj sednici Štaba u punom sastavu početkom nedelje, zahtev medicinskog dela je bio da svi đaci pređu na onlajn nastavu. Doktori su, predlažući set mera koji je sada na snazi, a to je zaključavanje do nedelje, zahtevali da i najmlađi osnovci već ove nedelje ne idu u školu.

„Politički“ deo Štaba bio je protiv, a potom i zahtevao da se prelazak na onlajn makar odloži za narednu nedelju jer roditelji moraju da se pripreme ko će čuvati decu.

Međutim, premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić razgovarali su juče i sagledali sve probleme koje povlači ovakva mera. Odlučili su da se od medicinskog dela Štaba zatraži da se „zaključavanje“ ne odnosi na đake od prvog do četvrtog jer ne samo što su isuviše mali da bi ostajali sami kod kuće, već je učenje od kuće za veći deo porodica nepremostiv problem.

Tokom prošlogodišnjeg karantina i najmlađi đaci su nastavu pohađali onlajn, ali tada je Vlada donela odluku da jedan roditelj uz potvrdu poslodavcu ostaje kod kuće. Eventualno ponovno donošenje ovakve odluke bilo bi ne samo kompikovano već bi vratilo Srbiju unazad.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.