Olenik: Da li je opozicija na istom putu stopiranja pristupanja EU

Funkcioner Gradjanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik upitao je da li su pojedini predstavnici opozicije „na istom zadatku stopiranja pristupa Evropskoj uniji, ali to mogu i da kažu, za razliku od vlasti“.

Reagujući na izjavu zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića koji je poručio ambasadoru Evropske unije u Srbiji Semu Fabriciju da je „politički saučesnik otimača države“, Olenik je pitao da li je to „dopinos prave opozicije putu Srbije u EU“.

„Ovo je doprinos prave opozicije putu Srbije u EU. Ili se ovako dobija pomoć EU? Ili su na istom zadatku stopiranja pristupa EU ali to mogu i da kažu, za razliku od vlasti“, naveo je Olenik na društvenoj mreži Tviter.

Stefanović je sinoć poručio Fabriciju da opravdavanjem režima u „lažima, progonu neistomišljenika, endemskoj korupciji, nesposobnosti u borbi sa korona virusom, rušenju vladavine prava i promovisanju nasilja, postaje politički saučesnik otimača“ države.

„Pomažete onima koji ne žele Srbiju u EU i koji su zaustavili naš evropski put. Time postajete direktno odgovorni za zaustavljanje evropskih integracija Srbije“, rekao je Stefanović u otvorenom pismu, navodeći javne nastupe Fabricija na sednicama Nacionalnog konventa za pristupanje EU i Odbora Skupštine Srbije.

Stefanović je upitao Fabricija u kom parlamentu u EU može da vidi „dirigovani, višegodišnji progon neistomišljenika, klevetanje i vredjanje glumaca, profesora, novinara“, i „gde postoji javno nadmetanje u laganju i klevetama na račun lidera opozicije, ili jednorežimski parlament, bez opozicije koja se proglašava anti-državnim elementom“.

Stefanović je poručio da vlast koju Fabrici „svesrdno podržava i abolira“, „neće ispuniti kriterijume iz poglavlja 23. i 24. za pet ljudskih života“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.