Originalan način na koji policija na Baliju kažnjava lokalce bez maski (video)

Verovali ili ne, policija na Baliju ima poseban način na koji kažnjava lokalce koje uhvati bez maske. Naime, umesto novčane kazne, oni teraju vozače i pešake koji ne nose masku da rade sklekove na ulici.

Na internetu su se pojavile brojne fotografije i video snimci na kojima se vidi kako ljudi bez maski rade sklekove nakon što su im prišli pecalanzi, bezbednosne snage na Baliju, piše Dejli Mejl.

Šef sela na turističkom otoku Intaranu, na kojem je viđeno takvo kažnjavanje, Gusti Agung Alit Kencana, rekao je lokalnim medijima da će ljudima koji ne nose maske biti zabranjen ulazak u selo, a oni koji krše pravila biće prisiljeni na društveno koristan rad u zajednici i platiti kaznu.

Nošenje maski kako bi se suzbilo širenje koronavirusa obavezno je na javnim mestima u Indoneziji.

Državno ministarstvo zdravlja objavilo je novo pravilo 5. aprila i reklo da je u skladu s preporukama Svetske zdravstvene organizacije. U Indoneziji je potvrđen 9.771 slučaj koronavirusa, uz 784 smrtna slučaja.

Pandemija je posebno ozbiljna na Baliju gde se oko 80 posto ekonomije oslanja na turističku industriju. Indonezija je nedavno saopštila da obustavlja sva putovanja vazdušnim i pomorskim putem do juna kako bi sprečila širenje koronavirusa tokom ramazana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.