U trendu

Otvoren punkt za vakcinaciju u robnoj kući „Ikea“

BEOGRAD – U Beogradu je danas otvoren punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u robnoj kući „Ikea“.

Građanima su na tom punktu na raspolaganju Sinofarm i Fajzer vakcine, radno vreme punkta danas je do 17 sati, a već od sutra i svakog narednog dana od 12 do 20 časova.

Otvaranju punkta u robnoj kući „Ikea“, između ostalih, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Oni su najavili da će do kraja godine biti otvorena još dva vakcinalna punkta – u tržnom centru „Stadion“ i Beošoping centru.

Vesić je rekao da se Grad Beograd, Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja trude da otvaraju punktove tamo gde ljudi žive, rade i dolaze čime se motivišu na vakcinaciju, te da se u tom pogledu posebno spremaju za predstojeće praznike kako bi vakcinacija bila još dostupnija.

Stanisavljević je rekla da je ovo 30. punkt za vakcinaciju koji trenutno radi u Beogradu.

Ona je još jednom apelovala na sugrađane da se vakcinišu jer je to, poručila je, jedini put izlaska iz pandemije i što skorijem povratku u normalan život.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić istakao da je da je u toj opštini vakcinisano oko 50 odsto od 73.000 punoletnih građana.

On je naveo da je ovo još jedno mesto za vakcinaciju pored već postojeća tri punkta u Kaluđerici, Vinči i Begaljici.

Osim na punktu u robnoj kući „Ikea“, građani se mogu vakcinisati u tržnim centrima „Rajićeva“, „Ušće“ i „Galerija“ u okviru Beograda na vodi, kao i u hali 7 Beogradskog sajma.

Takođe, na raspolaganju su im i punktovi u svim domovima zdravlja na teritoriji Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar