Ozdravilo više od milion Italijana

RIM – Od početka pandemije kovida19 u Italiji je ozdravilo više od milion osoba, a trenutno je zaraženo gotovo 700 hiljada ljudi, piše agencija Ansa.

Najviše novozaraženih je u severnoj regiji Veneto, ukupno 4.200.

Zanimljivo je da je ova regija u prvom talasu pandemije, proletos, imala manje zaraženih i preminulih u odnosu na ostale italijanske regije, što je tumačeno činjenicom da su regionale vlasti vršile takozvano „tapet“ testiranje cele populacije, a ne samo osoba koje su imale simptome zaraze kovidom19.

U poslednja 24 sata, u odnosu na prethodni dan, porastao je broj preminulih od korona virusa, ukupno 887 pacijenata je podleglo zarazi.

Kako javlja agencija, danas će vlada razmotriti mogućnost da se u dane praznika ipak dozvoli kretanje između regija, ustupak koji bi eventualno mogao biti odobren jer regionale vlasti insistiraju na tome.

Komesar za vanredne prilike Domeniko Arkuri ponovo je apelovao, naročito na mlade, da se odgovorno ponašaju i da poštuju anti-kovid mere „zbog sebe i zbog svojih dragih“, rekao je Arkuri.

Iz Vatikana je saopšteno da će se Bozićna ponoćna misa služiti uz strogo poštovanje epidemioloških mera i ranije nego što je tradicija, a da će papa Franjo ponoćnu misu u crkvi Svetoga Petra u Rimu, početi u 19:30.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.