U trendu

Pariz: Protest ispred austrijske ambasade zbog kovid mera

PARIZ – Nekoliko stotina demonstranata okupilo se danas ispred austrijske ambasade u Parizu gde su izrazili protest zbog novih strogih kovid 19 mera vlade u Beču, i bojazan da bi Francuska mogla da sledi ovaj primer.

Događaj, koji je protekao mirno, organizovao je političar krajnje desnice Florian Filipo, koji je bio i na čelu protesta u Francuskoj protiv zdravstvene propusnice kovid-19 i potvrde o vakcinaciji, neophodnim građanima za većinu dnevnih aktivnosti, prenosi Rojters.

Evropa je ponovo postala epicentar pandemije, što je podstaklo neke zemlje da ponovo uvedu ograničenja uoči Božića i pokrenulo debatu o tome da li su same vakcine dovoljne da se zaustavi kovid-19, a ranije ove nedelje Austrija je uvela karantin za ljude koji nisu vakcinisani protiv korona virusa.

Demonstranti okupljeni ispred austrijske ambasade u Parizu poručili su danas da su takve mere diskriminatorske i izrazili bojazan da bi vlada predsednika Emanuela Makrona mogla da preduzme slične korake.

Ranije ove nedelje, Belgija je pooštrila ograničenja zbog korona virusa, nalažući širu upotrebu maski uz uvođenje rada od kuće kao obaveze.

Glavni kandidat za narednog kancelara Nemačke Olaf Šolc danas je takođe upozorio da zemlja mora da se pripremi za oštre mere u narednim mesecima, kako bi se uhvatila u koštac sa novim talasom korona virusa.

Prema istraživanju agencije Elabe, koje je objavljeno u francuskim medijima danas, oko 60 odsto ispitanika podržalo bi novi kovid katantin u Francuskoj za one koji nisu u potpunosti vakcinisani protiv virusa, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar