U trendu

Peng Lijuen održala govor na Forumu za obrazovanje žena i smanjenje siromaštva

Supruga kineskog predsednika Si Djinpinga, Peng Lijuen, koja je i specijalna izaslanica Uneska za unapredjenje obrazovanja devojaka i žena u Kini, rekla je danas  da su iskorenjivanje siromaštva i srećan život zajednička želja svih žena koje u tome mogu da dobiju dodatni podstrek  kroz sticanje znanja i veština.

„Kina je svim naporima postigla svestranu pobedu u borbi protiv siromaštva. Milioni žena u Kini su izašli iz siromaštva. Preduzeli smo niz mera kojim se garantuje da žene ravnopravno stiču obrazovanje“ rekla je Peng u obraćanju Forumu za obrazovanje žena i smanjenje siromaštva Šangajske organizacije za saradnju putem video linka.

Kako je prenela Kineska medijska grupa (CMG), Peng je precizirala da trenutno još 435 miliona žena širom sveta živi u siromaštvu, a rodni jaz u obrazovanju je ipak očigledan. Ona je navela da je pandemija korona virusa stvorila nove izazove za žene u pogledu smanjenja siromaštva.

Peng Lijuen je rekla da je Šangajska organizacija za saradnju u proteklih 20 godina od osnivanja radila na razmeni iskustava zarad boljeg života žena, kao i na unapredjenju saradnje u raznim oblastima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.