Pens ponovio: Ne podržavamo zatvaranje škola

VAŠINGTON – Uprkos porastu broja slučajeva korona virusa širom SAD, potpredsednik Majk Pens ponovio je stav Trampove administracije da ne podržava dodatne nacionalne blokade ili zatvaranje škola.

„Predsednik Tramp je želeo da jasno kažem da naša radna grupa, ova administracija i naš predsednik, ne podržavaju još jedno nacionalno zaključavanje. I ne podržavamo zatvaranje škola“, rekao je Pens u četvrtak na prvom brifingu radne grupe za korona virus Bele kuće od jula, prenosi CNN.

„I čućete od doktora Roberta Redfilda iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), zapravo CDC nikada nije preporučio da zatvorimo škole u bilo kom trenutku ove godine“, dodao je Pens.

Pensove izjave dolaze dan nakon što je sistem javnih škola u Njujorku, najveći u zemlji, okončao nastavu uživo do daljeg zbog broja slučajeva u gradu.

CNN podseća da je Tramp tokom predizborne kampanje ponavljao da sada izabrani predsednik Džo Bajden želi da uvede još jedno nacionalno zaključavanje.

Bajden je međutim na konferenciji za novinare u četvrtak rekao da to ne planira.

„Ponoviću opet, nema nacionalnog zaključavanja. Nema nacionalnog zaključivanja, jer svaki region, svako područje, svaka zajednica mogu biti različiti “, rekao je Bajden, objašnjavajući da će se, pošto su okolnosti i stope zaraze različite u čitavoj zemlji, primeniti prilagođena pravila i ograničenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.