Perišić: Izlaznost do 19 časova 80,5 odsto

NIKŠIĆ – Izlaznost do 19 časova na lokalnim izborima u Nikšiću je 80,5 odsto, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije Rade Perišić.

Perišuć je za „Vijesti“ rekao da je u avgustu prošle godine na patlamentarnim izborima izlaznost bila 80,24 odsto.

On je dodao da na današnjim izborima u Nikšiću nije bilo incidenata i istakao da se prvi preliminarni rezultati očekuju oko 24 časa.

Prethodno je Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) objavio da je na lokalnim izborima u Nikšiću do 19 časova glasalo je 81,2 odsto birača

Građani Nikšića danas biraju između četiri koalicije i dve partije.

Biračka mesta zatvaraju se u 20 sati.

Sve političke partije koje učestvuju na izborima u Nikšiću pozvale su građane da ne izlaze na ulice i da ostanu u svojim kućama nakon zatvaranja birališta.

Podgoričke VIjesti prenele su i da je policija, iz predostrožnosti , blokirala početak Ulice Narodnih heroja, u kojoj se nalazi centralni štab Demokratske partije socijalista.

Crnogorska policija apelovala večeras na građane Nikšića, ali i cele Crne Gore, da poštuju epidemiološke mere i da se uzdrže od masovnih okupljanja.

Policija je pozvala građane da, nakon zatvaranja biračkih mesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja koronavirusa u interesu svih građana Crne Gore.

U Crnoj Gori je zbog epidemiološke situacije od 21.00 zabranjeno napuštanje objekata stanovanja shodno merama koje je donelo Ministarstvo zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.