Pesnik ljubio mrtvog Amfilohija na sahrani, zarazio se koronom (video)

Društvenim mrežama proširio se snimak na kojoj se muškarac više puta ljubi posmrtne ostatke crnogorskog metropolita Amfilohija Radovića dok ga jedno svešteno lice fotografiše mobilnim telefonom.

Kako prenosi Nova, reč je o pesniku Blagoju Bakoviću iz Vrbasa koji se trenutno nalazi u bolnici jer je zaražen koronavirusom. Prema neslužbenim informacijama, oseća se dobro, ali će ostati na bolničkom lečenju.

Na snimku se vidi kako Baković stoji nad odrom preminulog metropolita, nakon čega daje svoj mobilni jednom od prisutnih sveštenika kako bi ga fotografisao dok on ljubi Amfilohijevu krunu. Fotografija je ponovljena nekoliko puta.

Zasad nije poznato da li se Baković zarazio tom prilikom, s obzirom na to da je i sam metropolit bio zaražen.

Baković iza sebe ima skoro pedeset zbirki poezije, a među brojnim nagradama dobio je i Orden Svetog despota Stefana Lazarevića, koji mu je za životno delo 2016. uručio upravo Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Baković je inače, autor zbirke pesama ‘Kad porastem biću Nole’, izdate 2012. godine, u kojoj se nalazi i pesma koju su mnogi roditelji ocenili kao neprimerenu zbog toga što navodi decu na kockanje.

Sporni stihovi glase: „Ima jedna kladiona/Tamo na kraj stadiona/U koju bi svaki dinar/Ko poslednje zrno mlinar/I najlepši miris cveta/Založio za Noleta/Ne silazi meni s uma/Kakva bi to bila suma/Imućan bih bio velim/Da ne moram da je delim/Jer svi znaju šta mi vredi/Da će Nole da pobedi“.

Ubrzo se oglasio i Đokovićev tim, koji je saopštio da je prodaja i distribucija sporne knjige urađena bez ikakve saglasnosti Novaka Đokovića, kao i da će pravni zastupnici najboljeg tenisera sveta „apsolutno reagovati i zaustaviti sve nedozvoljene aktivnosti u gruboj zloupotrebi Novakovog lika, ali i zloupotrebi dece“.

Godinu dana kasnije Baković dobija nacionalnu penziju za vrhunski doprinos kulturi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.