Pet kongresmena u izolaciji, dvojica se rukovala s Trampom

VAŠINGTON – Pet članova američkog Kongresa nalaze se od danas u samoizolaciji, a među njima su i dvojica republikanaca koji su bili u kontaktu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom nakon izlaganja korona virusu.

Kongresmen Met Gec je putovao u predsedničkom avionu Er Fors one, kojim se Tramp vraćao u Vašington, a objavio je da je „11 dana pre bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus.

„Iako kongresmen nema simptome, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa“, napisala je njegova ekipa na Tviteru i dodala da će u samoizolaciji biti 14 dana, preneo je sinoć portal Index.

Drugi republikanski kongresmen Dag Kolins, koji se u petak sastao sa Trampom, rekao je danas da će ostati u dobrovoljnom karantinu iako nema simptome jer je krajem februara bio izložen koronavirusu.

Kolins je bio iza američkog predsednika u petak tokom službene posete Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, a rukovao se sa Trampom tokom tog put.

Dvojica kongresmena bila su izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC održane od 26. do 29. februara blizu Vašingtona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.