U trendu

Peticiju za primenu hlorokina u ranoj fazi potpisalo 200.000 gradjana

Peticiju kojom se traži jednostavnije prepisivanje leka hlorokin, pokrenutu u petak, do nedelje uveče je potpisalo više od 200.000 Francuza.
Peticiju  „Ne gubimo vreme“ kojom se traži upotreba ovog leka  čim se pojave prvi simptomi korona virusa  pokrenuo je bivši ministar zdravlja  Filip Dust – Blazi a podržali su je i tri vrhunska medicinska stručnjaka –  bivši rukovodioci najvažnijih francuskih institucija u oblasti zdravstva.

Podržavajući metod primene hidroksihlorokina koji je razvio doktor Didije Raul ovi stručnjaci su na tribinu lista „Figaro“ održanoj u nedelju uveče istakli da upotreba ovog leka u ranoj fazi bolesti može spreči njeno pogoršanje i do 90 odsto slučajeva.

Medjutim, jedan deo stručne javnosti smatra da bi upotreba ovog leka bez rigoroznih naučnih provera mogla dovesti u opasnost pacijente.

Francuski ministar zdravlja je u subotu pozvao na oprez i najavio da će se za nekoliko dana znati prvi rezultati kliničkih istraživanja koja će pokazati da li su hlorokin „ali i drugi lekovi koji obećavaju“ efikasni ako se uzimaju na početku bolesti.
rbd

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar