U trendu

Plenković: Vakcinacija u HR neće biti obavezna, ali. . .

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković poručio je danas da nema ni teoretske šanse da vakcinacija protiv korona virusa bude obavezna, ali i da za uslovljavanje podrškom preduzetnicima vakcinacijom nema nikakvih zakonskih i pravnih problema.

“Nema ni teoretske šanse da vakcinacija bude obavezna”, rekao je Plenković novinarima nakon sednice Predsedništva, Nacionalnog veća i Kluba HDZ-a.

Vezano uz uslovljavanje podrškom preduzetnicima vakcinacijom, rekao je da u tome nema nikakvih zakonskih i pravnih problema.

“Pravnih problema nema, sa ustavno-pravnog aspekta to se može povezivati, sa radno-pravnog aspekta se može, sa upravno-pravnog i to uopšte nije sporno. Ono što je bitno je da ohrabrimo i podstaknemo ljude na vakcinaciju. Mi smo turistička zemlja i zemlja koja želi da stane iza poruke – Siguran boravak u Hrvatskoj”, istakao je.

Poručio je i da Hrvatska svoj kredibilitet po tom pitanju može ojačati ako, kako je rekao, kažemo da se “toliki i toliki postotak građana vakcinisao”.

Istakavši zadovoljstvo što je zabeležen rast broja vakcinisanih prvom dozom, Plenković je kazao i da će se na tu temu ove sedmice nastaviti razgovori sa socijalnim partnerima, prenelis u hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.