U trendu

Počela vakcinacija vozača GSP-a na Sajmu

BEOGRAD – U Hali 3 na beogradskom Sajmu jutros je počela vakcinacija 1.000 vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) ruskom vakcinom „Sputnjik V“.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je Tanjugu da je prošle nedelje vakcinisano 650 vozača GSP-a i da će, sa današnjim brojem, ukupno biti vakcinisano 1.650 vozača, od 3.072 koliko radi u GSP-u.

Vesić je naveo da je oko 700 vozača preležalo korona virus, a da je troje vozača preminulo.

„Vozači nisu imali ni dana odmora, vozili su i tokom vanrednog stanja i svakako spadaju u kategoriju ugroženog stanovništva, tim pre što su stalno u kontaktu sa velikim brojem ljudi“, rekao je Vesić.

On je naveo da je u Beogradu do danas vakcinisano 272.782 ljudi, što čini 19,59 odsto ukupne punoletne populacije.

Revakcinisano je 151.645 ljudi ili nešto više od 10 odsto punoletne populacije, što prema Vesićevim rečima znači da smo na dan- dva, najviše tri od toga da se vakciniše 20 odsto punoletnih stanovnika Beograda.

„Prosečna starost vakcinisanih u Beogradu je 63,5 godina. Među vakcinisanima je 54 odsto žena a 46 odsto muškaraca, što pokazuje da su žene odgovornije kada je reč o vakcinaciji“ rekao je Vesić.

Jedan od vožača GSP koji se juče vakcinisao, Željko Bogosavljevic za Tanjug je rekao da nije imao dilemu da li će da se vakciniše ili ne.

“ Za vozače je veoma bitno da se vakcinišu, zato što su u svakodnevnom kontaktu sa dosta ljudi. Stalno su izloženi kontaktima sa drugim ljudima i dobro je da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe i svoje porodice a i ljude koji su svakodnevno u kontaktu sa njima“, kaže Bogosavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.