U trendu

Pomoć od 880 dolara Japancima od 18 godina i mlađima

TOKIO – Vladajuća partija Japana i njen koalicioni partner postigli su dogovor da pruže kombinovanu finansijsku pomoć putem vaučera i gotovinskih uplata deci od 18 godina ili mlađoj u pojedinačnom iznosu od 100.000 jena (882 dolara), u okviru vladinog paketa podsticaja, javila je novinska agencija Điđi.

Čelnici vladajuće Liberalno-demokratske partije(LDP) i koalicionog partnera Komeito takođe su se dogovorili na sastanku o gotovinskoj isplati od po 100.000 jena domaćinstvima sa niskim primanjima koja su teško pogođena pandemijom korona virusa, prenosi Rojters pozivajući se na agenciju Điđi.

Japanski premijer Fumio Kišida je ranije danas rekao partijskim liderima da želi da paket podsticaja bude gotovo do 19. novembra, kao i dodatni budžet za finansiranje potrošnje do kraja ovog meseca, izvestila je novinska agencija Kjodo.

Komeito se založio za gotovinsku isplatu 100.000 jena svoj deci od 18 godina ili mlađoj u okviru paketa podrške, dok su zvaničnici LDP-a tražili da se utvrdi neki limit u pogledu godišnjih porodičnih prihoda.

Kao kompromis, dve strane su se složile da ponude polovinu sume u obliku vaučera, a da druga polovina bude isplaćena u gotovini, a dve strane još uvek nisu odlučile da li da postave godišnji limit prihoda kako bi se utvrdilo ko ispunjava uslove, dodaje Điđi u informaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar