Pooštravanje restriktivnih mera u Dubaiju

DUBAI – Vlasti u Dubaiju danas su saopštile da će narediti zatvaranje svih barova i pabova do kraja februara, kao i da će ograničiti ostale javne aktivnosti zbog porasta broja novoinficiranih korona virusom nakon novogodišnjih praznika i dolaska velikog broja turista iz celog sveta.

Vlasti su ograničile i radno vreme restorana i kafića do 1 sat posle ponoći, kao i broj posetilaca u bioskopima, hotelima, tržnim centrima i drugim javnim objektima i ustanovama, prenosi AP.

Ovo pooštravanje antiepidemijskih mera je usledilo nakon prošlonedeljnog saopštenja nadležnih u kojem se kaže da se „pouzdano može reći da je situacija pod kontrolom“.

Za porast broja novoinficiranih vladina kancelarija za komunikacije okrivila je sve veći broj „prekršilaca mera predostrožnosti“ i objasnila da se nova pooštravanja uvode kako bi se osnažila borba protiv epidemije i zaštitilo zdravlje „svih građana, stranaca koji žive u Dubaiju i posetilaca“.

Od kako je turistička industrija „živnula“, lagano se povećava broj novoobolelih, pa su vlasti Dubaija pozvale građane da prijave policiji sve koji krše propisane mere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.