U trendu

Poverenica Janković: Pandemija potvrdila značaj pouzdanog informisanja gradjana

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da se ove godine Svetski dan slobode medija obeležava u senci pandemije korona virusa koja je, kako je ocenila, samo potvrdila značaj pouzdanog, tačnog i blagovremenog informisanja za gradjane, kao i to da su mediji jedna od ključnih vrednosti svakog demokratskog društva.

„Ovo je prilika da se medijima izrazi zahvalnost jer su zahvaljujući njihovom izveštavanju, priče o najugroženijima stižu do javnosti, ali su u isto vreme, informacije stizale do najranjivijih. Zbog toga mediji predstavljaju važne saveznike i partnere čiji su uloga i značaj nemerljivi za svako demokratsko društvo“, navela je danas Janković, a preneo njen kabinet.

Istakla je da sloboda izražavanja i informisanja ne sme biti dovedena u pitanje i svi su dužni da tu slobodu poštuju, a novinarima i novinarkama se moraju omogućiti uslovi za slobodan rad.

Dodala je da mediji stalno treba da unapredjuju standarde profesionalnog i odgovornog izveštavanja i promovišu vrednosti tolerancije, ravnopravnosti i medjusobnog uvažavanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.