U trendu

Poziv za učešće na konkursu #OvakoStojeStvari 2020

Inicijativa za novu digitalnu i medijsku pismenost pozvala je  neprofitne organizacije I medije da se prijave na  izazov pod nazivom #OvakoStojeStvari Izazov 2020.

Pravo učešća na konkursu imaju neprofitne organizacije i mediji na teritoriji 149 gradova i opština Srbije. Izazov nije namenjen organizacijama ili medijima koji su registrovani ili deluju na području grada Beograda.

Cilj konkursa je odupiranje poplavi dezinformacija u vezi sa pandemijom korona virusa i  realizovaće se kroz seriju aktivnosti koje će sprovoditi izabrane organizacije na lokalnom nivou. Izazov  je ujedno i obeležavanje globalne Nedelje medijske i informacijske pismenosti 2020. godine.

Konkurs podržava organizovanje događaja, razgovora, radionica, debata, okruglih stolova ili tematskih izložbi u lokalnim sredinama u Srbiji.

Ukupan fond finasijske podrške za sprovodjenje aktivnosti iznosi 1.000.000 dinara za ukupno šest izabranih projekata, sa budžetima od 100.000 do 300.000 dinara.

Prijave se mogu poslati do 15. oktobra popunjavanjem Onlajn prijave  a više o  konkursu nalazi se na internet platformi  ovakostojestvari.com

Nedelja medijske i informacione pismenosti obeležava se od 24. do 31. oktobra na globalnom nivou  pod pokroviteljstvom UNESCO-a, kroz organizaciju različitih aktivnosti  kojima se promoviše kultura medijske pismenosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar