U trendu

Predsednik: Uvažiti različita mišljenja i vakcinisati se

PRIŠTINA/ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji Badnji dan i veče obeležava sa pripadnicima Oružanih snaga Hrvatske u sastavu misije Kfora na Kosovu i Metohiji, čestitao je Božizh hrišćanima koji ova ovaj prazik slave po Gregorijanskom kalendaru i pozvao na uvažavanje različitih mišljenja i imunizaciju.

Čestitajući hrišćanskim vernicima u dijasori, posebno u susednim država Srbiji i BiH, Milanović je kazao da nije slučajno što se Božić u hrišćanskoj tradiciji smatra najradosnijim praznikom.

To je, ističe, zato što je to praznik porodice i zajedništva, vreme dobrote i solidarnosti među ljudima.

„Moja je iskrena želja da svi hrišćanski vernici, ali i svi naši gradani, Božić ove godine dočekaju dostojno i tradicionalno, onako kako su to uvek činili. Mirno i radosno, u krugu porodice prijatelja, sa svojim najmilijima“, poručio je Milanović, prenela je Hina.

Dodaje da zna da, kako kaže, „živimo u izazovnom, cudnom vremenu koje nam nameće neka nova pravila, pa i ogranicenja“, li, nažalost, vidi i da u društvu nedostaje i sluha za nijanse, pa nam se sve „predstavlja kao crno ili belo“.

Uveren je, međutim, da se te neprilike i itako isključivi pogledi na probleme u društvu mogu prevladati samo odgovornim i, pre svega, razumnim ponašanjem“.

„Ponašanjem koje će uvažiti i prihvatiti razlicitosti u mišljenju“, naveo je Milanović i pozvao građane da sačuvaju svoje i zdravlje bližnjih tako što će se vakcinisati protiv korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar