Premijer Crne Gore kazao da u Tuzima neće dozvoliti hajdučiju

 Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas povodom protesta gradjana u Tuzima i otvaranja ugostiteljskih lokala uprkos zabrani zbog epidemiološke situacije da nikome neće dozvoliti „hajdučiju“.

„Ova Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju, jer niko ne može biti jači od države“, poručio je Krivokapić u obraćanju javnosti.

U opštini Tuzi nakon višesatne blokade uspostavljen je normalan saobraćaj. Predsednik opštine Tuzi Nik Djeljošaj rekao je će se gradjani razići kućama, a ugostiteljski objekti nastaviti sa radom.

On je najavio da će tokom dana razgovarati sa predstavnicima Vlade i dodao da je ovo privremeno rješenje.

Gradjani su danas predvodjeni Djeljošajem protestovali i nijesu dozvolili policiji da zatvori lokalne koji su jutros otvoreni. U toj opštini brojni gradjani su danas sjedjeli napolje u baštama.

Krivokapić je u obraćanju naveo da ovo dešava u Tuzima ne služi na čast nikome.

„Institucije države moraju da funkcionišu na čitavoj teritoriji Crne Gore poštujući zakon i Ustav. Ne želim da optužujem nikoga za ovu aktivnost, ali je indikativno da je predsjednik Opštine Tuzi Nik Djeljošaj želeo da ovaj zdravstveni problem prevede u politički“, naveo je on.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Djeljošaj, zajedno sa gradjanima jutros je blokirao glavni put u tom gradu u znak protesta nakon što je policija jutros pokušala da zatvori ugostiteljske objekte zbog mjera koje je juče donijelo Ministarstvo zdravlja.

Svi ugostiteljski lokali u Tuzima su jutros otvoreni uprkos merama crnogorskog Ministarstva zdravlja za suzbijanje korona virusa.

Djeljošaj je sinoć ocenio da je odluka o zatvaranju lokala politički motivisana.

U okviru strožih mera koje su juče donete u Crnoj Gori, od danas se zatvaraju lokali u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Nadležni su izmedju ostalog odlučili da zabrane rad ugostiteljskih objekata u Tuzima i Danilovgradu iako u tim opštinama nije veliki broj obolelih. Prethodnih dana veliki broj gradjana Podgorice je išao u te opštine, koje su blizu, jer su u Podgorici zatvoreni ugostiteljski objekti.

Na pitanje zašto smatra da je reč o političkoj odluci, Djeljošaj je jutros za RTCG kazao da ni u jednoj drugoj opštini koja ima isti broj obolelih nije doneta odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

„Nezvanično sam čuo da je odluka doneta jer deo gradjana Podgorice dolazi na kafu u Tuzima. To nije problem Opštine Tuzi, već institucija“, rekao je Djeljošaj.

Podgoričko tužilaštvo formiralo je sinoć predmet protiv Djeljošaja nakon što je objavio na Fejsbuku da ugostiteljski objekti neće biti zatvoreni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.