U trendu

Preminuo lekar iz bolnice u Ćurpiji, devet medicinskih radnika zaraženo

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na korona virus pozitivno devet zdravstvenih radnika te regionalne ustanove – jedan lekar je preminuo, petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali na kućnom lečenju.

„Inficirani lekari i medicinske sestre – tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice“, rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na lečenju u KBC „Dragiša Mišović“ i KBC „Zemun“ troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara – sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.

Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćuprije i imao je srčano vaskularnih problema.

„Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati“, rekao je Gajić i dodao da te osobe „nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro“.

„Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdravstvenom ustanovom“, rekao je Gajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.