U trendu

Prepolovljen broj turističkih rezervacija Italijana

RIM – U poslednjh sedam dana prepolovljen je broj turističkih rezervacija Italijana za letovanja u zemlji i inostranstvu, zbog straha od širenja delta soja korona virusa, izveštava agencija Ansa, koja citira izveštaj italijanske Federacije radnika i firmi koje rade u turizmu (Fiavet).

Istovremeno raste broj onih Italijana koji otkazuju već rezervisani smeštaj i putovanja.

Nagli pad rezervacija usledio je nakon upozorenja, koje je Ministarstvo za inostrane poslove odaslalo Italijanima koji borave u inostranstvu, a povod je širenje zaraze delta sojem virusa i problemima koje imaju oni koji su inficirani tokom boravka u inostranstvu.

Oko 1.000 Italijana, koji su na odmoru ili borave u inostranstvu iz drugih razloga, zaraženi su i sada moraju da ostanu gde su u karantinu.

Najviše ih je na Malti, u Španiji i Engleskoj.

Za one koji su na putovanje otišli u organizaciji turističkih agencija, troškovi lečenja i karantina su pokriveni osiguranjem, a oni koji su putovanje sami organizovali, moraju sada, u slučaju zaraze, da sami snose troškove lečenja.

“Ovogodišnje letovanje će biti u znaku ‘last minit’, jer će ljudi verovatno odlučivati da li da krenu na odmor ili ne u zadni čas i zavisno od epidemiološke situacije. Nema više kao nekada rezervacija unapred”, izjavila je predsednica Federacije turističkih radnika i firmi, Ivana Jelinič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.