U trendu

Priština i Tirana spremaju zajedničku košarkašku ligu

PRIŠTINA – Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, prenosi RTS.

Kako javlja dopisnik RTS sa Kosova, prema zamisli u Prištini, liga bi trebalo da startuje na jesen.

„Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige Kosova i Albanije su u završnojj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove“, preneo je RTS-u Arben Fetahu, predsednik kosovske košarkaške organizacije.

On je naveo da je ideja Prištine da zajednička liga ima osam klubova, po četiri sa Kosova i Albanije, dok su u Tirani za koncept od 12 klubova, po šest sa obe strane.

„Namera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke“, rekao je Fetahu, ne skrivajući kako kaže cinjenicu da su košarkaški timovi sa Kosova kvalitetniji od albanskih, dodajući da nakon izlaska iz epidemije koronavirusa i smanjenja budžeta, kvalitet klubova možda bude i izjednacen.

„Planu je da novi rang takmicenja, bude slican ranijoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekat kasnije predložili i košarkaškom savezu Severne Makedonije i na taj nacin ukljucili i njihove klubove“, dodao je Fetahu i objasnio je da novo takmičenje ne bi značilo prestanak postojanja i organizovanja aktuelne kosovske košarkaške lige, već da bi se odvijala uporedo.

U kosovskoj košarkaškoj ligi takmiči se devet klubova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.