U trendu

Profesor: Antivakseri deluju poput vojske

RIM – Protivnici vakcina protiv korona virusa, novakseri ponašaju se poput vojske – promovišu lažne vesti a onda ih drugi preuzimaju i lansiraju poput rasprskavajućih bombi, tvrdi profesor Andrea Grinjolio, istoričar medicine na univerzitetu „San Rafaele“ u Milanu.

On kaže da su oni hijerarhijski raspoređeni u klastere, kao i da je njihova komunikacija međunarodna raširena, efikasna i da iskorišćavaju društvene mreže.

U intervjuu za list „Avenire“ profesor deli anti-vakcere na dve grupe – one koji su neodlučni i koji se ne vakcinišu, ali su spremni na dijalog i na one koji su „tvrdi u svom uverenju“, a propagiranje protiv imunizacije je deo njihovog identiteta.

Vrhunac nenaučnog delovanja anti vaksera je da se anti-kovid vakcini ne može verovati jer je pronađena u kratkom vremenu.

„Iako je do sada na milionima ljudi dokazano da vakcine deluju, protivnici vakcinacije, budući da sada ne mogu dokazati njenu štetnost, tvrde da se stvarni efekti leka mogu videti tek u budućnosti, što je klasični način odbrane lažnih vesti“, tvrdi profesor Grinjilio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.