U trendu

Profesori: Nenabavka vakcina je ubistvo s predumišljajem

SARAJEVO – Više od 50 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta u Sarajevu podržalo je zahteve građana okupljenih oko inicijative „Borba za život“ i poručuju da je nenabavka vakcina protiv korona virusa „ubistvo s predumišljem“.

U otvorenom pismu javnosti oni su pozvali kolege, univerzitetske profesore i saradnika u BiH da podrže zahteve formirane početkom ovog msaca sa rokom ispunjavanja do 13. aprila.

„U ovom vremenu u kojem nauka, moral i beskompromisna odlučnost mogu da usmere ovu državu i društvo u dobrom smeru, a s obzirom na to da su osnovne institucije države BiH, nažalost, zaslužne za ovo katastrofalno stanje, mi univerzitetski radnici, u skladu s poslom kojim se bavimo i pozicijom koju imamo u društvu, osećamo dužnost da podržimo predlog koji je prvi korak ka ozdravljenju društva u celini“, stoji u pismu.

Nenabavka vakcine je u ovom vremenu u ravni „ubistva s predumišljajem“, stoji u pismu.

„Plansko/neplansko, svesno/nesvesno uništavanje života u zemlji Bosni i Hercegovini delo je države BiH, odnosno onih arogantnih, bahatih i nestručnih ljudi unutar Savet ministara BiH, Vlade FBiH i svih pratećih službi ovih institucija…“, navodi se, između ostalog u pismu, preneo je sarajevski portal Klix.

Od odgovornih u ovim institucijama zahtevaju izvinjenje građanima BiH za, kako navode, nesavesno obavljanje posla, a potom i da podnesu ostavke.

U protivnom, poručuju, organizovaće masovne proteste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.