Prva ispovest Ronaldinja posle hapšenja: „Bili smo potpuno zapanjeni“

Ronaldinjo je trenutno pritvoren u jednom paragvajskom hotelu iz kog je po prvi put javno progovorio od hapšenja početkom marta.

Zajedno sa rođenim bratom, Brazilac je pokušao da ilegalno uđe u Paragvaj, sa lažnim dokumentima koja su pokazivala kako su oni naturalizovani Paragvajci.

– Bili smo potpuno zapanjeni kada smo videli da dokumenta nisu ispravna. Od tog trenutka pa nadalje, naša namera je bila da sarađujemo sa sudovima kako bismo razjasnili celu situaciju, rekao je Ronaldinjo u ekskluzivnom intervjuu za paragvajski ABC.

Vera pomaže najpoznatijem sportskom osmehu ikada u danima kada puno razloga za isti i nema.

– Imam veru. Sve vreme se molim da stvari ispadnu kako treba i Božija volja je da se sve ovo uskoro završi. Teško mi je palo kada sam shvatio da ću ići u zatvor. Nikada sebe nisam video u ovakvoj situaciji. Tokom celog života sam se trudio da predanim radom dostignem najviši nivo i ljudima donosim sreću igrajući fudbal.

U robijaškim danima, brazilskog fudbalera je ispunjavao odnos sa ostalim zatvorenicma. Druženje, igranje fudbala, potpisivanje autograma…

– Igranje fudbala, potpisivanje autograma i fotografisanje su veliki deo mog života. Nisam imao razlog da prestanem da radim to jer sam u zatvoru, pogotovo sa ljudima koji su proživljavali teške dane, kao i ja.

Upitan šta je prvo što će učiniti kada postane slobodan, Ronaldinjo Gaučo je rekao:

– Prvo što ću učiniti je da ću mojoj mami da dam veliki poljubac. Proživela je težak period od početka krize korona virusa. Nakon toga ću apsorbovati uticaj koji je ova situacija stvorila, pa ću nastaviti život dalje sa verom i snagom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.