U trendu

Putin: Mit da Rusija nije zabrinuta zbog klimatskih promena

SANKT PETERBURG – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je „mit“ da Rusija nije zabrinuta zbog klimatskih promena i da zvanična Moskva vidi kao rizik topljenje ledenog pokrivača i eroziju priobalja.

Putin je na godišnjem Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da Rusija planira da emituje „zelene“ obveznice, prenosi agencija Rojters.

On je, takođe, stao u odbranu upotrebe prirodnog gasa, koji je, kako tvrdi, čist energent, i koji treba koristiti tokom prelaska na čistiju energiju.

Putin je rekao da će globalni privredni rast u 2021. godini, nakon teške recesije usled pandemije, možda biti najveći od 1970-ih godina, dodajući da stručnjaci govore o rastu od 6,0 procenata, prenosi ruska agencija Tas s.

Govoreći o pandemiji korona virusa, Putin je politički motivisane zabrane u svetu vezano za pristup vakcinama okarakterisao kao apsurdne.
Navodi da je i dalje oskudna pomoć zemljama koje nemaju pristup vakcinama, kao i da ostaje pretnja od izbijanja nove epidemije kovida-19 sve dok se na svim kontinentima ne garantuje pristup vakcinama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.