Radojčić: Pojačaćemo kontrole poštovanja propisanih mera

BEOGRAD – U Beogradu će u narednom periodu biti pojačane kontrole poštovanja propisanih mera zaštite od korona virusa, pre svega u ugostiteljskim objektima i trgovinskim radnjama, naročito tokom vikenda kada u tim prostorima ima više ljudi, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nakon sednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Primećeno je da mladi ljudi u autobusima nešto manje nose zaštitne maske nego što je to bilo u prethodnom periodu, rekao je Radojičić za Tanjug i najavio da će od ponedeljka biti intenzivnije kontrole u javnom prevozu, jer je to jedno od ključnih mesta gde postoji mogućost da se infekcija širi.

Precizirao je da su u Beogradu u utorak 23 uzorka bila pozitivna na kovid-19, a u četvrtak, 43 što, dodao je, govori o malom porastu broja zaraženih.

Na sednici je, kaže, dogovoreno da se, s obzirom na hladnije vremenske uslove koji se očekuje u narednom periodu i sezonu gripa, epidemiološke mere moraju pojačati.

Podsetio je da komunalna milicija, inspekcijske gradske službe i sanitarna inspekcija vrše kontrolu poštovanja propisanih mera i dodao da su sinoć kontrolisana 83 ugostiteljska objekta i dva objekta iz trgovinskih lanaca.

Kako je dodao, kod pet je ustanovljeno da su prekršili pravila i propisane su im adekvatne kazne.

Na sednici Štaba je, kaže Radojičić, zaključeno da je epidemiološka situacija u Beogradu još uvek stabilna, ali da, s obzirom na povećanje broja zaraženih, pažnju treba podići na viši nivo kako bi se spremno dočekao naredni period.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.