U trendu

Rezervisano 70% aranžmana za prvomajske i vaskršnje praznike

BEOGRAD – Za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike već je rezervisano više od 70 odsto kapaciteta u srpskim banjama a stalno se povećava i broj rezervacija za mesta u planinskim centrima, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović za Tanjug.

Kada se uzme u obzir da je pandemija korona virusa nametnula novi trend da se aranžmani rezervišu u poslednjem trenutku, neposredno pred samo putovanje, može se očekivati da se i većina od preostalih oko 30 odsto kapaciteta rasproda i da banje za praznike budu pune gostiju.

Puno ljudi na jednom mestu poslednjih godinu dana je samo po sebi rizično, zbog povećane mogućnosti širenja infekcije korona virusom, pa iz TOS-a na sve one koji odluče da putuju, apeluju da se ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih epidemioloških mera.

„Takvo ponašanje je neophodno kako bi zaštitili sebe i druge.
Takođe, apelujemo i da obrate pažnju na očuvanje prirode, da budemo odgovorni i u tom smislu“, ističe Labovićeva.

Ona najavljuje da će Turistička organizacija Srbije nakon praznika krenuti sa posebnom kampanjom namenjenom domaćim turistima.

„Kampanja će se odvijati pod sloganom ‘Ja biram Srbiju’‚
i njome ćemo promovisati manje poznate destinacije u našoj zemlji“, kaže Marija Labović.

Cilj kampanje, objašnjava, jeste da domaći turisti i ove godine, ako ne ceo, ono bar deo godišnjeg odmora, provedu u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.