U trendu

Rukometaši Srbije bez SP 2021, rukometašice na EP 2020

BEOGRAD – Evropska rukometna federacija (EHF) donela je danas odluku da neće biti završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 u konkurenciji žena i baraža za Svetsko prvenstvo 2021 za rukometaše zbog pandemije korona virusa.

Kako je saopšteno, EHF je donela niz odluka vezanih za klupska i reprezentativna takmičenja koja su trebalo da se održe u maju i junu.

Završetka kvalifikacija za EP 2020 u konkurenciji žena, ali ni baraža za Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu nece biti, a direktno su se na takmičenja plasirale selekcije koje su bile bolje plasirane na prethodnim Evropskim prvenstvima.

U konkurenciji rukometašica Francuska, Rusija, Holandija, Rumunija, Švedska, Mađarska, Crna Gora, Nemačka, Srbija, Španija, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvatska izborile su plasman na decembarski turnir u Norveškoj i Danskoj, a žreb za EHF EURO 2020 za žene održaće se 18. juna u Beču.

Baraža za Svetsko prvenstvo u kome je reprezentacija Srbije trebalo da odmeri snage sa Slovenijom nece biti, pa su umesto toga Slovenija, Nemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Belorusija, Island, Češka, Francuska izborile plasman na SP 2021 narednog januara, kao bolje plasirane sa prošlog EP 2020.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.