SAD: Medicinska sestra prva primila vakcinu protiv korone

NJUJORK – Zdravstvene službe države Njujork su danas počele da daju vakcinu zdravstvenim radnicima, a prva osoba koja je u SAD dobila vakcinu protiv korona virusa je medicinska sestra sa intenzivne nege Sandra Lindzi, rekao je guverner Endrju Kuomo.

Lindzi je primila Fajzerovu vakcinu u Jevrejskom medicinskom centru na Long ajlendu oko 9.30 časova, a događaj je prenošen direktno na nekim TV stanicama, preneo je Dejli mejl.

„Nisam se osećala drugačije nego prilikom primanja bilo koje druge vakcine. Pojavila mi se nada, osećam se lakše. Čini mi se da dolazi izlečenje od korona virusa. Nadam se da će ovo biti kraj vrlo bolnog vremena u našoj istoriji. Želim da poručim javnosti da je vakcina sigurna“, rekla je medicinska sestra.

Odmah se oglasio i Tramp, koji je na Tviteru poručio:

„Prva vakcina primljena. Čestitke Sjedinjenim Američkim Državama. Čestitke svetu“.

Prvih 2,9 miliona doza je počelo da se distribuira širom zdravstvenih centara u SAD, a vakcine su krenule iz Fajzerove fabrike Kalamazu u Mičigenu.

Iz Fajzera, kako navode, kreće i tri miliona doza za 64 zemlje, osim što će vakcinama pokriti celu američku teritoriju i pet federalnih agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.