SAD: Radnik namerno uništio 500 vakcina

GRAFTON – Policija i savezne vlasti ispituju slučaj medicinskog radnika koji je priznao da je namerno uništio 500 doza vakcine protiv korona virusa.

Medicinski centar Aurora je prvo izvestio da su se doze pokvarile u subotu, dodajući da su slučajno ostavljene van zamrzivača preko noći u gradu Graftonu, ali danas kažu da je medicinski radnik namerno uništio vakcine, preneo je AP.

Policija u Graftonu, oko 30 kilometara severno od Milvokija, aktivno radi sa FBI-jem i Agencijom za hranu i lekove na utvrđivanju okolnosti.

Pripadnici zakona su rekli da su u sredu uveče obavešteni o navodnom „petljanju“ s vakcinama, a danas nisu imali nikakve informacije i odbili su da kažu da li je neko uhapšen.

U izjavi objavljenoj rano jutros, Aurora je navela da je njihov radnik „priznao da je namerno izvadio vakcine iz hladnjaka“ i da je dobio momentalni otkaz, a slučaj je prepušten vlastima.

Motivi za ovo delo još nisu poznati.

„Nastavićemo da verujemo da je vakcinacija naš put ka okončanju pandemije. Više smo nego razočarani što je pojedinac učinio ovo delo, zbog čega će 500 ljudi sa kašnjenjem primiti vakcinu“, dodaje se u saopštenju Aurore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.