Samsung zatvorio fabriku u Koreji, seli proizvodnju u Vijetnam

SEUL – Kompanija Samsung Elektroniks saopštila je danas da će privremeno preseliti deo proizvodnje pametnih telefona u Vijetnam pošto je zatvorio fabriku u Južnoj Koreji u kojoj je jedan radnik bilo pozitivan na testu koronavirusa.

Fabrika u gradu Gumi na jugoistoku Koreje je zatvorena nakon što je test pokazao da je jedan zaposleni pozitivan na koronavirus, a iz Samsunga navode da će ostati pod katancem do subote, dok će odeljenje u kojem je radio zaraženi zaposleni biti zatvoreno do nedelje, izveštava korejska agencija Jonhap.

U fabrici u Gumi najviše se proizvode Samsungovi premijum telefoni, Galaksi S20 i Galaksi Note 10, za domaće tržište.

Fabrika u Vijetnamu će „izbacivati“ do 200.000 pametnih telefona mesečno, koji bi krajem ovog meseca trebalo da budu otpremljeni u Južnu Koreju, navode iz Samsunga.

Takođe dodaju da će se, kada se kriza sa virusom smiri, proizvodnja koja je prebačena u Vijetnam vratiti natrag u Gumi.

Najveći svetski proizvođač pametnih telefona do sada je prijavio šest radnika zarašenih virusom na više proizvodnih lokacija u Gumi, gradu koji je samo oko 50 kilometara udaljen od Daegua, epicentra epidemije koronavirusa u Južnoj Koreji.

Poslednjih nedelja Samsung je u nekoliko navrata obustavljao proizvodne linije smartfona u Gumi na nekoliko dana, pošto su njegovi radnici bili pozitivni na testu Covid-19, dodaje agencija Jonhap.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.